Φωτογραφίες που απαθανατίζουν τον 17χρονο γιο του δημάρχου της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο να απευθύνει φασιστικό χαιρετισμό στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στη Μύκονο δημοσιεύει τη Δευτέρα η ιταλική έκδοση της Huffington Post.

Με τον τίτλο «ο μπαμπάς τι λέει;» η ιταλική Huffington Post δημοσιεύει στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο δύο φωτογραφίες του Μανφρέντι Αλεμάνο να απευθύνει ρωμαϊκό (φασιστικό) χαιρετισμό. 

Σύμφωνα με την Huffington Post, γιος του δημάρχου της Ρώμης πέρασε τις διακοπές του ανάμεσα στην Καλιφόρνια, τον ίδιο προορισμό που επέλεξε και ο πατέρας του, τη Γαλλική Ριβιέρα και τη Μύκονο. Στο νησί των Κυκλάδων βρέθηκε με φίλους από το οικοτροφείο όπου φοιτά σε επιστημονικό λύκειο.

Μάλιστα αρκετοί από τους φίλους του, περιλαμβανομένου του ίδιου του Μανφρέντο Αλεμάνο, ανήκουν στο μαθητικό μπλοκ της νεοφασιστικής οργάνωσης Casa Pound, το κίνημα που ίδρυσε ο Τζανλούκα Ιανόνε.

Σημειώνεται ότι ο Τζάνι Αλεμάνο -ο οποίος ανήκε έως τις αρχές της δεκαετίας του '90 στις τάξεις του ακροδεξιού Κοινωνικού Κινήματος που είχε συσταθεί από συνεργάτες του Μουσολίνι- είναι ο πρώτος πρώην νεοφασίστας δήμαρχος της Ρώμης μεταπολεμικά.