Όσοι επιθυμείτε ταυτόχρονα με το μυστήριο του γάμου σας να τελέσετε και την βάφτιση του παιδιού σας μάλλον θα πρέπει να επισπεύσετε τις ημερομηνίες αφού με τον ερχομό του νέου έτους σε καμία εκκλησίας της Φθιώτιδας δεν θα επιτρέπονται τα διπλά μυστήρια.  
Τα τελευταία χρόνια πολλά ζευγάρια επέλεγαν να παντρευτούν μετά την απόκτηση του παιδιού τους και αμέσως μετά το γάμο να ακολουθήσει η βάφτιση.   

Δεν είναι λίγα όμως τα ζευγάρια που ισχυρίζονται πως επέλεξαν την λύση των διπλών μυστηρίων από ανάγκη αφού οι καιροί είναι δύσκολοι και τα έξοδα ενός γάμου ή μιας βάφτισης μπορεί να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.  

Στην περίπτωση του διπλού μυστηρίου τα έξοδα μειώνονται αρκετά γιατί θα ακολουθήσει μια δεξίωση, το ζευγάρι θα έχει μοιράσει κοινό προσκλητήριο, θα προσφέρει κοινή μπομπονιέρα, θα έχει κοινό στολισμό. Συνεπώς όλα είναι διπλά στη συσκευασία του ενός.  

Οι ιερείς όμως και ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος έχουν διαφορετική άποψη και βάζουν τέλος σε αυτή την τακτική, ενώ σύντομα αναμένεται να επισημοποιήσουν την απόφασή τους.  


Πηγή: lamiastar.gr