«Πέπλο μυστηρίου» καλύπτει την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 13χρονου κοριτσιού από τα Καλύβια Λιμεναρίων Θάσου η οποία έχει ταράξει την τοπική κοινωνία και είχε ως αποτέλεσμα την προφυλάκιση τριών ενήλικων ανδρών, δυο παντρεμένων κι ενός αρραβωνιασμένου, με τις κατηγορίες της ασέλγειας σε βάρος ανήλικης κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, πριν από τρεις εβδομάδες η μητέρα της ανήλικης κατήγγειλε στην αστυνομία το βιασμό της κόρης της από τρεις άντρες. Λίγες ώρες αργότερα η μητέρα άλλαξε την καταγγελία της ισχυριζόμενη ότι η κόρη της δε βιάστηκε αλλά παρενοχλήθηκε σεξουαλικά.

Οι τρεις άντρες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Μετά τη σύλληψη, την απολογία τους στον ανακριτή και την προφυλάκισή τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας δεν εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τη σύλληψη των τριών ανδρών όπως προβλέπεται. Οι τρεις άντρες έχουν μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές της Τρίπολης όπου κρατούνται έως ότου οριστεί δικάσιμος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άτομα που εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδεραστίας, καθώς κι αν υπάρχουν ευθύνες σε βάρος της μητέρας του κοριτσιού ή άλλων στενών συγγενικών προσώπων.
TAGS