Φάρμακα για εγκεφαλικό είχαν χορηγηθεί σε ηλικιωμένο ο οποίος δεν είχε υποστεί ποτέ εγκεφαλικό. Το φαινόμενο αυτό διαπιστώθηκε από κλιμάκιο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Νεάπολης- Συκεών που επισκέφτηκε ασθενείς στο πλαίσιο του προγράμματος «Κατ’ οίκον ιατρός». 
Αρκετοί ηλικιωμένοι διέθεταν στο σπίτι τους δεκάδες ληγμένα σκευάσματα τα οποία είχαν προμηθευτεί από ανασφάλεια και από φόβο μήπως μείνουν χωρίς φάρμακα, ενώ σε ορισμένους ασθενείς είχαν χορηγηθεί διάφορα φάρμακα και αντικαταθλιπτικά τα οποία δεν είχαν ανάγκη. 

Το πρόγραμμα  «Κατ΄ οίκον ιατρός» λειτουργεί από τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο των κοινωνικών δομών του δήμου Νεάπολης –Συκεών, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών οι οποίοι είναι χρονίως πάσχοντες, κατάκοιτοι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία που δυσκολεύονται να μετακινηθούν. 

Τα άτομα που εντάσσονται στο πρόγραμμα των επισκέψεων εντοπίζονται μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο υλοποιεί το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης –Συκεών αλλά και μέσα από τα 9 ΚΑΠΗ που λειτουργούν στο δήμο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κατ΄ οικόν ιατρός» κλιμάκιο στελεχωμένο από παθολόγο και νοσηλεύτρια, πραγματοποίησε από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα περισσότερες από 330 επισκέψεις. Η κάθε ιατρική επίσκεψη διαρκεί περίπου 45 λεπτά της ώρας και ο ασθενής εξετάζεται από γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος εκτός από την ιατρική εξέταση ελέγχει το οικογενειακό του ιστορικό και την φαρμακευτική αγωγή και συνταγογραφεί τα φάρμακα που έχει ανάγκη ο πάσχων.

Εφόσον ο ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε αιματολογικές εξετάσεις η αιμοληψία γίνεται από τη νοσηλεύτρια του κλιμακίου και όταν ο ασθενής δεν έχει τη δυνατότητα να αποστείλει το δείγμα του αίματος στο μικροβιολογικό εργαστήριο τη μεταφορά αναλαμβάνει κάποιο άτομο από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».