Μήνυμα προς τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Εμπορικής Τράπεζας.
«Η Εθνική Τράπεζα παραμένει παρούσα στις διαδικασίες αναδιάταξης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, διατηρώντας πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τουρκολιά, θα εντείνει τις προσπάθειές της και θα συμβάλλει αποφασιστικά για την υγιή και βιώσιμη μετεξέλιξη του τραπεζικού τομέα στη χώρα μας, σύμφωνα με τους κανόνες που θεσπίζονται από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ενημερώθηκε ότι η Credit Agricole επέλεξε την τράπεζα με την οποία θα ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική για την ελληνική οικονομία, αφού αποτελεί σημαντικό βήμα προς την πορεία ολοκλήρωσης της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προσθέτει ο κ. Τουρκολιάς.