Η σημερινή «πορεία» της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς και αυτή με τα 36, ελεγχόμενα για παράνομο πλουτισμό, πολιτικά πρόσωπα συζητήθηκαν στη συνάντηση του οικονομικού αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου.
Ο κ. Στασινόπουλος, σύμφωνα πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, επισήμανε στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ότι χθες ρώτησε όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ (πανελλαδικά) εάν έχουν στα χέρια τους τη «Λίστα Λαγκάρντ» και η απάντηση ήταν αρνητική.

Δεύτερο θέμα που τέθηκε κατά τη συνάντηση Παντελή και Στασινόπουλου ήταν η δεύτερη γνωστή λίστα με τα ονόματα 36 πολιτικών προσώπων (νυν και τέως υπουργών και βουλευτών κ.λπ.) οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε ότι οι οικονομικές αυτές υποθέσεις από τη φύση τους χρειάζονται χρόνο επειδή η διαδικασία ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών είναι χρονοβόρα και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Ο κ. Παντελής ζήτησε από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ να του στείλει μέσα στο επόμενο 48ωρο έγγραφη αναφορά για τη λίστα με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων.

Στην αναφορά αυτή θα περιλαμβάνονται τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που βρίσκονται στη λίστα και ερευνούν οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ, το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία υπόθεση και τι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν γίνει για κάθε μία από αυτές, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκαστη.