«Λίστα» με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), βάσει των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των δικαστικών Ενώσεων (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητεί ο προϊστάμενος της επιθεώρησης των δικαστηρίων και των δικαστών, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός.

Όλες οι δικαστικές Ενώσεις (εκτός αυτής του ΣτΕ , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δρομολογούμενη νέα περικοπή των αποδοχών τους, έχουν αποφασίσει από την έναρξη του δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου 2012) μέχρι τις 20 Οκτωβρίου να κατεβαίνουν από την έδρα των δικαστηρίων και να αναστέλλουν τη δημοσίευση των αποφάσεων (εκτός των επειγουσών).

Ο Γ. Χρυσικός διαβίβασε το σχετικό έγγραφο προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων σήμερα και όπως υποστήριξε στους εκπροσώπους των δικαστικών Ενώσεων, αποσκοπεί στο να έχει «εικόνα» λειτουργίας των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, πόσα λειτουργούν κανονικά, πόσες δίκες γίνονται, ποιοι δικαστές κατεβαίνουν από τις έδρες, πόσοι δικάζουν κανονικά, κ.λπ.

Η ενέργεια αυτή του Γ. Χρυσικού θα απασχολήσει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το οποίο θα συνέλθει αμέσως μετά τον αυριανό εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δικαστήρια της χώρας λόγω της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.


Πηγή: naftemporiki.gr