Για πολλοστή φορά κλιμάκιο πυροτεχνουργών των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού βρέθηκε στην Αιτωλοακαρνανία για να εξουδετερώσει επικίνδυνη νάρκη, απομεινάρι του μεγάλου πολέμου.
Πιο συγκεκριμένα, σε βάθος 10 μέτρων κάτω απ' τη θάλασσα, στο Βασιλάδι Μεσολογγίου, εντοπίστηκε Γερμανική νάρκη (German Mine) τύπου GV 660lb, με 7 κεράτια, η οποία και διατηρούταν σε αρίστη κατάσταση. Τη νάρκη εντόπισε ερασιτέχνης δύτης - ψαροτουφεκάς, ο οποίος και ενημέρωσε τις οικίες Λιμενικές Αρχές, που με τη σειρά τους κάλεσαν τις Ειδικές Δυνάμεις. Η νάρκη ήταν σχεδόν άθικτη. Μόνο το γκρι εξωτερικό της χρώμα είχε οξειδωθεί.

Η ομάδα των πυροτεχνουργών μετέβη στο Μεσολόγγι και προχώρησε σε ελεγχόμενη υποβρύχια έκρηξη, καθώς κρίθηκε επίφοβη η μετακίνηση της 700 κιλών νάρκης.

Θυμίζουμε ότι προ μηνών η ίδια ομάδα είχε εξουδετερώσει κι άλλη νάρκη που βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνουμε τέλος ότι σε πολλά σημεία του νομού μας κατά καιρούς εντοπίζονται βλήματα και χειροβομβίδες (όπως προ ημερών) απ' τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι πολίτες οφείλουν να ενημερώνουν αμέσως τις αρχές και σε καμία περίπτωση να μην περιεργάζονται τα άκρως επικίνδυνα αυτά αντικείμενα.

Πηγή: dete.gr