Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα με αφορμή τη λειτουργία δύο οίκων ανοχής και την επικείμενη έγκριση (μετά από θετική εισήγηση αρμόδιου Αντιδημάρχου) άδειας λειτουργίας ενός ακόμη οίκου επί της παραλιακής οδού Όθωνος Αμαλίας.
Οι αντιδράσεις προέρχονται από τους κατοίκους της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Μπουμπουλίνας, Φράττι, Σπ. Μεταξά, Τσαμαδού, Σαχτούρη, Μιαούλη και Όθωνος Αμαλίας. Ήδη μάλιστα οι κάτοικοι έστειλαν εξώδικο στον Δήμο Πατρέων υπενθυμίζοντας τον σχετικό νόμο βάσει του οποίου δεν επιτρέπεται η λειτουργία οίκων ανοχής εκεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος αναφέρει πως: πρώτον, «Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε διατηρητέα ή παραδοσιακά κτίρια» και δεύτερον, «Δεν επιτρέπειται η εγκατάσταση σε κτίρια οίκων ανοχής που απέχουν σε ακτίνα λιγότερο από 200 μέτρα από Ιερούς Ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές κ.λπ.».

Οι κάτοικοι απηύθυναν σαφή προειδοποίηση προς τον Δήμο έτσι ώστε σε περίπτωση που δεν εναρμονιστεί με την ισχύουσα νομοθεσία θα προσφύγουν στα αρμόδια Δικαστήρια.

Πηγή: dete.gr
TAGS