Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου από το περιστατικό που αποκαλύφθηκε σε λύκειο με «πρωταγωνίστρια» μια 16χρονη μαθήτρια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η 16χρονη μαθήτρια εντοπίστηκε από συμμαθήτριές της λιπόθυμη μέσα στις τουαλέτες του σχολείου έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άμεσως σήμανε συναγερμός. 

Όλα ξεκίνησαν όταν το κορίτσι ζήτησε άδεια την ώρα του μαθήματος για να βγεί και να πιει ένα παυσίπονο. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Πατρίς», το κορίτσι καθυστερούσε να επιστρέψει στην τάξη και ο καθηγητής έστειλε τις συμμαθήτριες της να την ψάξουν. 

Οταν πηγαν στην τουαλέτα βρηκαν το κορίτσι πεσμένο στο πάτωμα χωρίς αν έχει τις αισθήσεις του. Αμεσως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως αποκαλύφθηκε η μικρή που ποτέ δεν είχε απασχολήσει με τα καμώματά της το σχολείο ή την οικογένειά της είχε πάρει κρυφά απο το σπίτι της ένα μπουκάλι ρακί το οποίο και κατανάλωσε χωρίς να την πάρουν χαμπάρι.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της στην αστυνομία είναι η πρώτη φορά που το παιδί του αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.