Τη διαβόητη ομάδα κακοποιών, γνωστών με την ονομασία «Ροζ Πάνθηρες», μέλος της οποίας  είναι και η 43χρονη από τη Σερβία, η οποία απέδρασε τον Ιούλιο από τις φυλακές Κορυδαλλού, «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τη χτεσινή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο των Αμπελοκήπων. 

Όπως αναφέρει η Espresso, η αστυνομία εκτιμά ότι το «χτύπημα» σχεδιάστηκε από ασύλληπτα μέλη της συμμορίας και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της 43χρονης ξανθιάς καλλονής. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάτοικοι της περιοχής είδαν μία ψηλή γυναίκα να βοηθά τους διαρρήκτες του κοσμηματοπωλείου. 

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για τη Σέρβα. 

Οι ληστές έφτασαν στην οδό Λαρίσης χτες τα ξημερώματα και αμέσως άρχισαν να κόβουν τα βαριά κάγκελα στα ρολά ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου.

Στη συνέχεια μπήκαν στο κατάστημα και άρπαξαν κοσμήματα αξίας άνω των 60.000 ευρώ.

Ποιοι είναι οι «Ροζ Πάνθηρες»


Η οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες» ξεκίνησε τη δράση της από το 2002 λίγο μετά τη λήξη του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Είναι πολυμελής ομάδα κακοποιών, άριστα εκπαιδευμένη αφού τα βασικά της στελέχη και οι αρχηγοί τους προέρχονται κυρίως από τις παραστρατιωτικές ομάδες των μισθοφόρων του ΑΡΚΑΝ που δρούσαν παράλληλα με τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις. 

Στόχος τους είναι κυρίως κοσμηματοπωλεία και γκαλερί με έργα τέχνης ή πολύτιμα χαλιά.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» άρχισαν να δρουν στη χώρα μας από το 2005 όταν πέτυχαν να ληστέψουν το καλοκαίρι εκείνου του χρόνου περισσότερα από δέκα κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα, τον Πειραιά και τα προάστια.

Την ονομασία τους την πήραν όταν ξεκίνησαν τη δράση τους το 2001 και αφού έκλεψαν από κοσμηματοπωλείο στο Λονδίνο ένα μεγάλο διαμάντι που έφερε την ονομασία «Ροζ Πάνθηρας».

Η δράση τους έχει πλέον απλωθεί σε όλες τις ηπείρους με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί και μικρότερες ομάδες Σέρβων, στις οποίες συμμετέχουν ακόμα και Αλβανοί κακοποιοί.

Επιπλέον η κύρια ομάδα των «Ροζ Πανθήρων» διαθέτει και μέλη, τα οποία προηγούνται εκείνων που θα κάνουν την ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλεία, και τα οποία εξετάζουν το χώρο ενώ σχεδιάζουν όλη την επιχείρηση με πολύ προσοχή. 

Είναι η μοναδική οργάνωση ένοπλων κακοποιών που στις τάξεις της διαθέτει γυναίκες με ενεργό συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες αφού και εκείνες είναι απόλυτα εξοικειωμένες με τα όπλα.

Πώς έγινε η απόδραση της 43χρονης


Η απόδραση της Σέρβας έγινε στις 12 Ιουλίου του 2012. Η κρατούμενη έπεισε τις γυναίκες-δεσμοφύλακες ότι περιμένει ένα φίλο της να της φέρει χρώματα, προκειμένου να βάψει η ίδια τα γραφεία των φυλακών.

Γυναίκα δεσμοφύλακας, όταν χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας της κεντρικής πύλης των φυλακών, άνοιξε την πόρτα, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά σε άγνωστο άνδρα, ο οποίος με την απειλή όπλου την ακινητοποίησε, άρπαξε την κρατούμενη, επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και εξαφανίστηκαν.