Εκτονώθηκε η κατάσταση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αφού αποχώρησαν οι αγρότες, οι οποίοι ποφάσισαν να αναστείλουν την κινητοποίησή τους, δίνοντας νέο ραντεβού για την ημέρα ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή.

Μάλιστα το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός αγρότη, ο οποίος αφέθηκε αργότερα ελεύθερος.

Νωρίτερα οι αγρότες είχαν φτάσει με τα τρακτέρ τους μπροστά στην αίθουσα αναχωρήσεων του Αεροδρομίου όπου στην πύλη που οδηγεί στην πίστα του Αερολιμένα, συγκρούστηκαν με  διμοιρία των ΜΑΤ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων.

Οι αγρότες επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των ΜΑΤ ενώ στη «μέση» στέκονται για άλλη μια φορά οι τουρίστες που παρακολουθούν έκπληκτοι τα επεισόδια.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τους οι αγρότες οι αγρότες έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωησς, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, εκεί όπου κατέληξε η πορεία.

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία

Με τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου Κρήτης αγρότες που διαμαρτύρονται για τις επαπειλούμενες περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα υπάρξει περικοπή 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την τρόικα που ζητά και την περικοπή των δώρων και για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ. 

Ακόμη, η κυβέρνηση σχεδιάζει κι άλλα φοροεισπρακτικά μέτρα για την κατηγορία αυτή, όπως η μείωση της επιστροφής φόρου πετρελαίου κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς και μείωση της επιστροφής ΦΠΑ από το 2013, για τα εισοδήματα του 2012, κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: cretalive.gr