Την ώρα που η ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει το υπουργείο Ανάπτυξης της Ελλάδας αποφασίζει να διαθέσει 28,9 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή πίστας Formula 1 στην περιοχή του λιμανιού της Πάτρας, σχολιάζουν, με σημερινά τους δημοσιεύματα, δύο φλαμανδόφωνες εφημερίδες, η «De Τijd» και η «De Morgen».

«Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς, όπου η οικονομική επιβίωση της Ελλάδας κρέμεται από μια κλωστή, το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να διαθέσει 28,9 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή πίστας Formula 1» επισημαίνεται στο δημοσίευμα της «De Tijd».

Όπως ειδικότερα σημειώνεται, πρόκειται για το σχέδιο δημιουργίας πίστας στην περιοχή Χαλανδρίτσα της Πάτρας. Τονίζεται ότι το συνολικό κόστος της ανέγερσης ανέρχεται σε 94 εκατομμύρια ευρώ και η ελληνική κυβέρνηση θα συγχρηματοδοτήσει το έργο κατά το ένα τρίτο. Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι η κατασκευή της πίστας θα διαρκέσει τρία χρόνια και, στη συνέχεια, θα καταβληθούν προσπάθειες για να φιλοξενηθούν αγώνες μοτοσικλέτας ή Formula 1.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η «De Morgen» αναδημοσιεύοντας σύντομη είδηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Belga, με τίτλο «Οι Έλληνες διαθέτουν κονδύλια ύψους 28,9 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή πίστας Formula 1». Όπως σημειώνεται, το σχέδιο δημιουργίας πίστας έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά των περιοίκων όσο και από την πλευρά των περιβαλλοντικών οργανώσεων.
TAGS