Στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, κατέθεσε σήμερα  ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, για την υπόθεση της πολυσυζητημένης «λίστας Λαγκάρντ».

Ο κ. Καπελέρης φέρεται να ανέφερε εκ νέου στον κ. Πεπόνη όσα υποστήριξε και την Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου είχε κληθεί για την υπόθεση της λίστας.

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο πρώην επικεφαλής του Σώματος φέρεται να υποστήριξε πως ουδέποτε του δόθηκε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λίστα με 1.991 ονόματα καταθετών στην τράπεζα HSBC, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως ο τότε υπουργός Οικονομικών, τέλη του 2010 αρχές του 2011, του έδωσε ατύπως κάποια ονόματα προκειμένου να ερευνηθεί το «οικονομικό προφίλ τους».

Ο κ. Καπελέρης φέρεται ακόμη να παρατηρεί ότι δεν θυμάται ποια ήταν αυτά τα πρόσωπα, αλλά επισημαίνει ότι δεν ήταν πολιτικά της παρούσας ή προηγουμένων περιόδων.

Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει καλέσει για σήμερα και άλλον μάρτυρα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι  κι αυτός στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Κλήθηκε και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ

O πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ήταν ο δεύτερος μάρτυρας, μετά τον Γιάννη Καπελέρη, που εξέτασε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ή αλλιώς «λίστας Φαλτσιάνι».

Ο κ. Μπίκας, όπως και ο νυν διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, έχει δηλώσει ότι η ΕΥΠ δεν έλαβε ποτέ την επίμαχη λίστα. Η εισαγγελική έρευνα θα συνεχιστεί με την κλήση κι άλλων μαρτύρων, προκειμένου να «χαρτογραφηθεί» η πορεία του επίμαχου καταλόγου, ώστε να εξακριβωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε όσους δεν αξιοποίησαν τα επίμαχα στοιχεία.