Επιστολή με παραλήπτη τη ΓΣΕΕ απέστειλε σήμερα ο ΣΕΒ, υπογραμμίζοντας την αντίθεσή του στην ενεργοποίηση διμερούς διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, την οποία είχε ζητήσει η Συνομοσπονδία. Για το ΣΕΒ, όπως αναφέρεται  στην επιστολή, το ιδανικό σχήμα διαπραγματεύσεων είναι το τριμερές που υφίσταται αυτή τη στιγμή.

 

Η ακριβής επιστολή έχει ως εξής:

«Με κάποια έκπληξη έλαβα στο e-mail μου την επιστολή με την οποία μας προσκαλείτε σε διμερή διάλογο, δεδομένου ότι, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, στο τραπέζι του τριμερούς διαλόγου, ο εκπρόσωπός σας δήλωνε ότι αρνείται κατηγορηματικά κάθε συζήτηση ειδικώς για τα μισθολογικά θέματα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι είχε εντολή να αποχωρήσει αν οι άλλες πλευρές επέμεναν να τα συζητήσουν.

Σας θυμίζω ότι από κοινού, και μάλιστα με δική σας επιμονή, προκρίναμε τον τριμερή διάλογο, με τη συμμετοχή δηλαδή και της Πολιτείας, καθώς δική σας δεδηλωμένη θέση είναι ότι η όποια συμφωνία των κοινωνικών εταίρων κινδυνεύει να μην γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση και τους δανειστές μας.

Έτσι καταλήξαμε στον τριμερή διάλογο ώστε οι τυχόν αποφάσεις να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και για τον Υπουργό Εργασίας. Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στην παρούσα συγκυρία λόγω των νέων ζητημάτων που τίθενται από την τρόικα, τα οποία προέχει να αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο του τριμερούς διαλόγου.

Ο ΣΕΒ εξακολουθεί να πιστεύει ότι στη φάση αυτή το τριμερές σχήμα είναι το πιο αποτελεσματικό για να θέσουμε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, θεμάτων και προβλημάτων -με την προϋπόθεση η συμμετοχή όλων να είναι ειλικρινής και ουσιαστική.»