Με επιστολή που ενημερώνει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τους 31 βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν σχετική ερώτηση-καταγγελία στη Βουλή για την απόφαση διάθεσης 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, απάντησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
Ο περιφερειάρχης Αττικής απαντά ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εγκριθεί από τον Αύγουστο του 2009 και αναρωτιέται: «Τι άλλαξε, λοιπόν, τρία χρόνια μετά; Μήπως ξαφνικά η Αθήνα, η Αττική, δεν έχει ανάγκη από τουριστική προβολή, ειδικά σε μια περίοδο κρίσης;».

«Ακόμη και οι αδαείς γνωρίζουν πως δράσεις που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το 2007 και έχουν προκηρυχθεί και ελεγχθεί, δεν μπορούν να τροποποιηθούν και τα χρήματά τους να διατεθούν για άλλους σκοπούς» τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, το πρόγραμμα υπερψηφίσθηκε μέσα από ανοιχτή διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς και ότι, μετά την υπερψήφισή του, απεστάλη για έγκριση στο υπουργείο Τουρισμού, όμως, «παρά την πάροδο δύο μηνών, δεν έχει ακόμη υπογραφεί».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και υπήρξε πλήρης συμφωνία για επιτάχυνση των διαδικασιών και συντονισμό δράσεων του υπουργείου, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας, σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρει, επίσης, ότι κατέθεσε πριν από ένα μήνα σχετικό, πλήρη φάκελο στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, έπειτα από δημοσίευμα και επεισοδιακή συνεδρίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής τον περασμένο Ιούλιο.