Νεκρή βρέθηκε 71χρονη γυναίκα στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, ενώ εφιαλτικές στιγμές πέρασε και ο σύζυγος της, ο οποίος έμεινε δεμένος ολόκληρη την ημέρα.

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε το απόγευμα, όταν ο 85χρονος κατάφερε να λυθεί και να ζητήσει βοήθεια. Όταν έφτασαν στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν την 71χρονη δεμένη χειροπόδαρα.


Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα, ο θάνατος προκλήθηκε πιθανότατα από ασφυκτικά αίτια, γιατί οι δράστες της είχαν βάλει στο στόμα μια ταινία, ώστε να μην μπορεί να φωνάξει.

Ο σύζυγος της άτυχης ηλικιωμένης είπε στους αστυνομικούς ότι το πρωί πήγε στο σπίτι τους η οικιακή βοηθός, που είχαν από τον περασμένο Ιανουάριο, ρωσικής υπηκοότητας, 40 ετών και συνοδευόταν από τον 17χρονο γιο της και έναν άνδρα ηλικίας περίπου 30 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο 85χρονος, και οι τρεις μαζί τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν στο κρεβάτι του, ενώ δεν μπορούσε να δει τι έγινε με την σύζυγό του.

Στην συνέχεια οι δράστες αναστάτωσαν όλο το σπίτι, όπου υπήρχαν περίπου 300 ευρώ, τα οποία πήραν και έφυγαν κλειδώνοντας την πόρτα.