Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί οι 12 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο υπουργείο Άμυνας. Ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Αυτή τη στιγμή  και οι 12 έχουν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς το πρωί της Δευτέρας θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο κατόπιν αναβολής της σημερινής διαδικασίας.


Σε ένδειξη συμπαράστασης συνάδελφοί τους είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, ενώ δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή για την αποφυγή τυχόν νέων επεισοδίων. Κλειστός είναι ο δρόμος μπροστά από τα δικαστήρια.


Για τα 12 άτομα - καθώς και για δύο ακόμη που αναζητούνται- σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Για του υπόλοιπους 94, από τους συνολικά 106 προσαχθέντες, σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα, αφέθησαν ελεύθεροι.

Για τα επεισόδια έχει διαταχθεί η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, ενώ σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο σημείο για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες ήταν και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Για αιφνιδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε λόγο, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός καταδίκασε την πολιτική των άκρων και χαρακτήρισε «ιερό για τον ελληνικό λαό» τον χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προκείμενου, όπως είπε, «να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να μην μετατραπεί η κοινωνία σε ζούγκλα».

Στην κυβέρνηση, έχει σημάνει συναγερμός αφού μετά την χθεσινή έφοδο στο Πεντάγωνο επικρατεί ανησυχία για πιθανή επέκταση των καταλήψεων και σε άλλα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες.