Με παναττική τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (13:00) «υποδέχονται» την Τρίτη, την Άνγκελα Μέρκελ, τα συνδικάτα, δίνοντας έτσι συνέχεια στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας εναντίον των επικείμενων μέτρων λιτότητας.

Για τις 8 Οκτωβρίου λοιπόν ορίστηκε το «πρώτο» ραντεβού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 8/10/2012 και ώρα 18.00 στο Σύνταγμα.

Το «δεύτερο» έκτακτο αγωνιστικό αντάμωμα των δυνάμεων της εργασίας θα γίνει την Τρίτη με αφορμή την απρόσμενη έως και σήεμρα το πρωί επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στη Αθήνα.
 
Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Προεδρείων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής την Τετάρτη 10/10/2012 και ώρα 10.00 στα Γραφεία της Συνομοσπονδίας με θέμα την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε συνεννόηση και συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ ενάντια στα καταστροφικά για κοινωνία και οικονομία μέτρα των μνημονίων και ανάλογα με την εξέλιξη των αποφάσεων κυβέρνησης και τρόικας.