Αποκλείστηκαν χθες οι συντελεστές του θεάτρου «Χυτήριο» από δεκάδες διαμαρτυρόμενους με ελληνικές σημαίες για το περιεχόμενο της παράστασης «Corpus Christi».  
Την ακύρωση της παράστασης «Corpus Christi» ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος, για προσβολή και βλασφημία στον Χριστό και τα Θεία.

Μάλιστα χθες ο Λαέρτης Βασιλείου βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να απολογηθεί για το αν η παράσταση παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλο τον θεάνθρωπο.

Έξω από το Χυτήριο, το οποίο ανήκει επιχειρηματικά στην ηθοποιό Βάσια Παναγοπούλου, μερικές δεκάδες συγκεντρωμένοι, κυρίως μεγάλης ηλικίας, προφανώς από παραθρησκευτικές οργανώσεις, διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της «προσβλητικής» παράστασης.

Όπως δήλωσε ο Λαέρτης Βασιλείου, σκηνοθέτης της παράστασης, στο Κόκκινο 105,5 στο δελτίο ειδήσεων των 10.00 μ.μ., οι συγκεντρωμένοι που τραγουδούν την... «Υπερμάχω» και τον απειλούν με ρατσιστικά συνθήματα θα είχαν εισέλθει στο χώρο αν δεν υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη παράσταση στις αρχές του περασμένου Ιουνίου είχε αναστατώσει ξανά την Ιερά Σύνοδο, με αποτέλεσμα να ζητήσει να συλληφθούν, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε, οι συντελεστές της παράστασης. Έτσι, τρεις ηθοποιοί οδηγήθηκαν στις αίθουσες της Ευελπίδων για προσβολή προς τα Θεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιερά Σύνοδος είχε αποδοκιμάσει το εν λόγω έργο, χαρακτηρίζοντάς το βλάσφημο και απαράδεκτο.

Η απάντηση της Βάσιας Παναγοπούλου

Τη δική της απάντηση έδωσε η γνωστή ηθοποιός για όσα διαδραματίστηκαν στο θέατρο Χυτήριο. Η κα. Παναγοπούλου έκανε λόγο για «βιασμό» μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς έγραψε: