Εντολή προς το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ», δίνει με παραγγελία του ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.
Ο οικονομικός εισαγγελέας δίνει εντολή στους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να ελέγξουν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο και να εντοπίσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει η διάπραξη οικονομικών αδικημάτων όπως της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Κατά τον κ. Πεπόνη η επίμαχη λίστα δεν είναι προϊόν υποκλοπής, καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, μάλιστα, δεν αποκλείεται, εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον οικονομικό εισαγγελέα, ο κ. Πεπόνης να διαβιβάσει στη Βουλή τον σχετικό φάκελο από τον οποίο, αναμφίβολα προκύπτουν ερωτήματα για τη στάση των κυρίων Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου στη διαχείριση της λίστας.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα, που έχει προκαλέσει «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό αφορά τα ονόματα 1.991 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης και παραδόθηκε το 2010 από την τότε Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στον ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.


Σχετικό θέμα: Στον Άρειο Πάγο η λίστα με τους 36 υπουργούς και βουλευτές