Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ μετά τις περικοπές στις πιστώσεις αλλά και το «κούρεμα» στα αποθεματικά τους βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Πατρών και Παντείου, εκπροσωπώντας το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τον τακτικό προϋπολογισμό, την περικοπή των δαπανών και τα ταμειακά αποθέματα. Οι πρυτάνεις έδωσαν και λεπτομερές υπόμνημα στον υπουργό.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης, τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν ούτε για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγουμένου έτους, του 2011.

Επίσης, από τους πρυτάνεις τονίστηκε ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για τους συμβασιούχους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε πολλά τμήματα των πανεπιστημίων. Την ίδια ώρα, σημείωσαν, εκκρεμεί και ο διορισμός εκατοντάδων μελών Διδακτικού Προσωπικού που ήδη έχει εκλεγεί αλλά δεν έχει ακόμη προσληφθεί.

TAGS