Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία στο Πεντάγωνο με δύο διμοιρίες ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτικών να παίρνουν θέση για τη φύλαξη του, ενώ στο έργο τους θα συμβάλλουν άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και στρατονόμοι.


Αυτό είναι το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά την εισβολή των εργαζομένων από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που αποφασίστηκε την Παρασκευή, το οποίο περιλαμβάνει και  ενίσχυση των μεταλλικών πλεγμάτων ασφαλείας στην κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αύξηση των σκοπών και των περιπόλων.


Αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου στη σύσκεψη του ΥΕΘΑ αποφασίστηκαν  τα εξής:


Δύο διμοιρίες της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, περίπου 50 άνδρες, που έχουν εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση και καταστολή του πλήθους, θα μεταναστεύσουν από το Κιλκίς στην Αθήνα με αποστολή την φύλαξη του Πενταγώνου. Οι στρατιωτικοί αυτοί είναι πλήρως εξοπλισμένοι. Φορούν ασπίδες, γκλοπ, κράνη, δακρυγόνα και προστατευτικά σώματος, όπως οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Έχουν κατά καιρούς πραγματοποιήσει ασκήσεις, όπως αυτή με την ονομασία "Καλλίμαχος".

Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να εμπλακούν οι στρατιωτικοί αυτοί να μετάσχουν σε διαδηλώσεις εκτός στρατοπέδων.

Επίσης, έχει δοθεί εντολή, να μεταφερθούν στο Πεντάγωνο περίπου 20 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένα, από την Ζ' ΜΑΚ. Αυτοί θα αναλάβουν την φύλαξη της κεντρικής πύλης.

Οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων θα ενισχύσουν επίσης τα περίπολα και τις σκοπιές του Πενταγώνου.

Στην φύλαξη και προστασία του Πενταγώνου θα δραστηριοποιηθεί και ομάδα στρατονόμων, ενώ την ίδια στιγμή άρχισαν να εκτελούνται εργασίες προκειμένου να ενισχυθεί η περίφραξη του στρατοπέδου και ειδικά η πύλη προς την οδό Μεσογείων.

Τα μεταλλικά πλέγματα που με ευκολία ξήλωσαν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, θα πακτωθούν στο έδαφος, με σκοπό να είναι αδύνατο να σηκωθούν από ανθρώπινα χέρια.