Με πάνω από 6.000 αστυνομικούς θα ενισχυθεί η παρουσία της Αστυνομίας ενόψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη, προς αποφυγή και αποτροπή επεισοδίων στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει συνδικάτα και φορείς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γενικό συντονισμό θα έχει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το οποίο θα εποπτεύει την κατάσταση από τη Δευτέρα, ωστόσο η κυρίως επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει από τη στιγμή της άφιξης της Μέρκελ στο αεροδρόμιο.

Διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι ακροβολισμένες στα επικίνδυνα για εκδήλωση επεισοδίων σημεία, ενώ μοτοσικλετιστές των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα θα οργώνουν τους δρόμους της πρωτεύουσας και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές.

Την ίδια στιγμή θα έχουν στηθεί ο μεταλλικός φράχτης και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν και τις πρώτες τους βόλτες στους δρόμους της πρωτεύουσας οι "υδροφόρες" της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ., ισχυρή αστυνομική δύναμη θα φρουρεί και τη γερμανική πρεσβεία. Τόσο στην Καραολή - Δημητρίου, όσο και στην οδό Υψηλάντου θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους γύρω δρόμους.