Ξανά στο προσκήνιο η δράση των ΡΟΜΑ από την περιοχή της Αχαΐας όπου πριν από λίγο καιρό έγινε γιγαντιαία επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας. Προκαταρκτική εξέταση του ΣΔΟΕ που κατατέθηκε στο οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη φέρνει στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση τσγγάνων, οι οποίοι φέρονται να έχουν εξαπατήσει δεκάδες εταιρείες στο εξωτερικό αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο.
Παράλληλα έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών αφήνει σαφής αιχμές σε βάρος υπαλλήλων του Ε' Τελωνείου Πειραιά που εκτελώνιζαν παράνομα τα εμπορεύματα που εισήγαγε το κύκλωμα από την Ινδία , την Κίνα και άλλες χώρες.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα 81 ατόμων (οι περισσότεροι από την Αχαϊα) από τα οποία συνελήφθησαν 29, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 300.000 ευρώ, πλάκες χρυσού και λίρες καθώς και 17 πολυτελέστατα αυτοκίνητα.

Το κύκλωμα εξαπατούσε εμπορικές εταιρείες του εξωτερικού προκαλώντας ζημιά 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ εκτελώνισαν παράνομα προϊόντα αξίας αξίας 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμμετείχαν σε εκθέσεις στο εξωτερικό και έκλειναν εμπορικές συμφωνίες χρησιμοποιώντας είτε γνήσια έγγραφα που είχαν υπεξαιρέσει από τράπεζες ή εταιρείες κούριερ είτε με πλαστά χαρτιά που έφτιαχναν με τη συνδρομή λογιστών και δικηγόρων που δούλευαν για λογαριασμό τους.
TAGS