Πάνω από 5.000 λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων αναμένεται να ανοίξει το ΣΔΟΕ, οι οποίοι βρίσκονται σε άλλες τρεις λίστες που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών - πέραν της λίστας Λανγκαρντ.


Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής,  από την περασμένη Πέμπτη το ΣΔΟΕ Αττικής συνέστησε ειδική ομάδα που θα δημιουργήσει το οικονομικό προφίλ όλων όσοι αναφέρονται στη λίστα, ώστε να ελεγχθούν σε βάθος δεκαετίας και κατόπιν να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του νόμου για άνοιγμα λογαριασμών.

Οι τρεις λίστες αφορούν εκείνους που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 - 2011, αυτούς που αγόρασαν ακίνητο στο Λονδίνο ή άλλες ευρωπαϊκές πόλεις το ίδιο διάστημα, καθώς και των πολιτικών, αιρετών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και αθλητών, που ήδη ελέγχονται από τις Αρχές.

Η λίστα με όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009 - 2011 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα και περιλαμβάνει 54.000 ονόματα. Το συνολικό ύψος του ποσού που έβγαλαν από τη χώρα φτάνει τα 22. δισ. ευρώ.

Όπως δηλώνει στο Βήμα ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χ.Θεοχάρης, έχουν εντοπιστεί ήδη περίπου 15.000 Έλληνες καταθέτες που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και από τις φορολογικές τους δηλώσεις δεν μπορούν να δικαιολογηθούν εμβάσματα συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Από συντηρητικούς υπολογισμούς, προκύπτει ότι το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει συνολικά 2,5 δισ. ευρώ φόρους από τους 15.000 φορολογούμενους.