Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.
Η κινητοποίηση διαλύθηκε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ αργά το βράδυ της Κυριακής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Νωρίτερα, ο κ. Φωτόπουλος είχε κάνει γνωστό πως η ΓΕΝΟΠ προχώρησε στην κατάληψη, προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Όπως σημείωνε, επρόκειτο για στοιχεία που «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό, στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».

Η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωσή της επισήμαινε ότι η κατάληψη έγινε επειδή υπήρχε κίνδυνος να χαθούν τα στοιχεία αυτά, από τα οποία πιθανώς θα προκύψει και νομικό σκάνδαλο. Συμπλήρωνε ότι με την ενέργειά της «στέλνει μήνυμα στο σάπιο πολιτικό σύστημα που επί χρόνια έκρυβε τη λίστα Λαγκάρντ».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχε προαναγγείλει ότι η κατάληψη θα συνεχιζόταν έως ότου τεκμηριωθούν με στοιχεία τα όσα καταγγέλλει και τα οποία σκόπευε να παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Χθες το βράδυ, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και ύστερα από προτροπή μεγάλου καναλιού, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 18 συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας που είχαν καταλάβει το κτίριο πληροφοριακών συστημάτων στη Μεσογείων της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκαλύψουν σκάνδαλα σχετικά με το χαράτσι και αυτό ενώ ο εισαγγελέας παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έλεγε πως δεν έχει διαπραχθεί κανένα αδίκημα».

«Η ωμή αυτή παρέμβαση των πραγματικών κυβερνώντων του τόπου αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για το πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα αφού η πολιτική ηγεσία δεν υπηρετεί τους νόμους αλλά τις εντολές των μεγαλοκαναλαρχών» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Για όλους αυτούς, τα πραγματικά αφεντικά του τόπου που επιχειρούν να χτυπήσουν και να φιμώσουν κάθε μορφή αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές, τους λέμε ότι και να κάνουν δεν πρόκειται να μας κάνουν να σιωπήσουμε, τους λέμε ότι και να κάνουν, όσες φορές και να μας σύρουν στις αίθουσες του δικαστηρίου, δεν πρόκειται να μας φιμώσουν».