Τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να εξετάσουν το σενάριο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σε περίπτωση που αυτό αποδειχθεί μη βιώσιμο, υποστηρίζει ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Μένο Σνελ.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σε συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, ο κ. Σνελ δήλωσε ότι «η εισφορά των κυβερνήσεων από εδώ και στο εξής θα αποτελέσει αναμφίβολα αντικείμενο συζήτησης».

Ο κ. Σνελ επισήμανε, επίσης, τη διάσταση απόψεων που παρατηρείται ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν τον περασμένο μήνα στο Reuters ότι δέχονταν πιέσεις από το ΔΝΤ για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μια δυσάρεστη προοπτική για τους ηγέτες που αντιδρούν στην ιδέα να υποστούν ζημίες οι κυβερνήσεις τους. Ταυτόχρονα, η Ευρώπη θα προτιμούσε να δώσει πίστωση χρόνου στην Αθήνα να φέρει το δημοσιονομικό της πρόγραμμα σε σωστή τροχιά.