Στάση εργασίας κήρυξε την Τρίτη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο στη 1 στο Σύνταγμα, με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.   
Ειδικότερα, οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας και τις δύο πρώτες ώρες για τα ολοήμερα σχολεία.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συμμετέχουν και στο αποψινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία του κέντρου

Εν τω μεταξύ, σύγχυση είχε προκληθεί για το εάν ορισμένα σχολεία του Κέντρου αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε εντολή να κλείσουν σχολεία, λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, ωστόσο, έδωσε οδηγίες ώστε να υπάρξει επιείκεια σε τυχόν καταλογισμό απουσιών μαθητών που θα οφείλονται σε δυσκολίες κυκλοφορίας και πρόσβασης στα σχολεία τους.

Σε κάθε περίπτωση, την κατάσταση παρακολουθούν οι διευθυντές περιφερειακής εκπαίδευσης, ώστε, αν χρειασθεί, να παρέμβουν νωρίς το πρωί.

Τα σχολεία στο κέντρο της Αθήνας θα λειτουργήσουν κανονικά, δήλωσε ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Γιάννης Κουμέντος.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα οποία μεταφέρονται μαθητές με λεωφορεία, όπως τα πειραματικά του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα Μαράσλεια και τα Ειδικά σχολεία που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα πρόσβασης στο κέντρο της πόλης, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά σχολεία του κέντρου της Αθήνας, θα εκτιμήσουν από μόνα τους αν συντρέχουν συνθήκες λειτουργίας ή μη.