Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην γενικός γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος κατέθετε στον ανακριτή από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή για το πώς αναφέρεται το όνομά του στις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλο φέρεται να ανέφερε πως ο πρώην υπουργός πίστευε πως ο ίδιος ως γενικός γραμματέας εξοπλισμών είχε λάβει χρήματα και επειδή ο Άκη Τσοχατζόπουλος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα έγραφε στα σημειώματα του το όνομά του και του ζητούσε πίσω χρήματα.

Ωστόσο ο Γιάννης Σμπώκος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι δέχτηκε ως δωροδοκία για τα εξοπλιστικά προγράμματα και το απέδωσε… στη φαντασία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Επίσης φέρεται να υποστήριξε ότι για την υπόθεση αυτή δεχόταν απειλές και ότι το 2010 άγνωστοι είχαν κάψει το αυτοκίνητό του.


Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή κατέστη κατηγορούμενος μετά τους ισχυρισμούς στις συμπληρωματικές απολογίες του Νίκου Ζήγρα που τον κατονόμασε ως βασικό συντελεστή της εγκληματικής ομάδας που είχε αναλάβει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις μίζες που κατηγορείται ότι είχε εισπράξει ο πρώην υπουργός.

Και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου υποστήριξε στον ανακριτή ότι ο Σμπώκος σύστησε για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου εξωχώρια εταιρεία.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επίσης σε κατασχεθέντα χειρόγραφα του εμφανίζεται να ζητά χρήματα από τον πρώην στενό συνεργάτη του τον οποίο κατηγορεί ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες τους.


Κατέθεσε και η Γκουντρούν Μολντενάουερ

Νωρίτερα τη Δευτέρα, απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενάουερ.


Σε υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή η κατηγορούμενη αρνείται την κατηγορία σε βάρος της και φέρεται να εξαπολύει βολές για την Βίκυ Σταμάτη από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή του πρώην υπουργού.

Η κατηγορούμενη επισημαίνει ότι η Βίκυ Σταμάτη και ο τρόπος ζωής που ακολουθούσε οδήγησε σε πλήρη διάλυση των σχέσεών της με τον πρώην υπουργό και τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου παραδέχεται το κατηγορητήριο του ανακριτή, ότι έβαλε 50.000 ευρώ σε λογαριασμό του επιχειρηματία και συγκατηγορούμενού της Γιώργου Σαχπατζίδη το 2008, αλλά τονίζει ότι έκανε χάρη στον πρώην σύζυγό της.