Την δική του απάντηση για την υπόθεση των 600 δισ. ευρώ που προτίθεται να «δανείσει στην Ελλάδα» ο Αρτέμιος Σώρρας, και η οποία έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, έδωσε εκ νέου ο Μανώλης Λαμπράκης, τονίζοντας ότι ο ομογενής Σώρρας είναι κάτοχος απόκρυφης τεχνολογίας που γνώριζαν μόνο οι αρχαίοι Έλληνες και την οποία «πούλησε στους Αμερικανούς για να πάρει 3 τρισ. δολάρια».
Σε συνέντευξη του στις 15 Σεπτεμβρίου 2012 ο Μανώλης Λαμπράκης υποστηρίζει ότι ο κ. Σώρρας πούλησε στις ΗΠΑ «ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με μια πολύ υψηλή τεχνολογία».

Μάλιστα, δεν διστάζει να δηλώσει ότι οι Αμερικανοί είχαν στείλει στο διάστημα επί 17 μήνες ένα διαστημόπλοιο χωρίς καύσιμα.

«12 και 1 λεπτό 16 Ιουνίου, στη Καλιφόρνια προσγειώθηκε το τελευταίο διαστημόπλοιο που έλειπε. Διαστημόπλοιο που ήταν στο διάστημα 17 μήνες, χωρίς πιλότο, χωρίς ανθρώπους μέσα υποτίθεται. Και διερωτάται κάποιος με τι καύσιμα; Σας αφήνω λίγο να σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει η τεχνολογία που δεν θα ήθελε κάποιος που πχ. πουλάει πετρέλαιο να γίνει γνωστή», αναφέρει χαρακτηριστικά.