Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μονοπωλούν το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με εκατοντάδες κάμερες να έχουν στηθεί σε σημεία-κλειδιά της πόλης για να καταγράψουν τα γεγονότα.
Το BBC κάνει λόγο για τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ, αναφέρεται στην απαγόρευση των κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. «Αναλυτές λένε ότι πολλοί Έλληνες "βλέπουν" την κ.Μέρκελ ως τη συγγραφέα της λιτότητας» τονίζει.

«Η Αθήνα οχυρώνεται για την επίσκεψη Μέρκελ» γράφει η Wall Street Journal, η οποία αναφέρεται και στο συλλαλητήριο που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα τονίζει ότι υπό το φόβο μεγαλύτερων διαδηλώσεων 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός και υπογραμμίζει ότι τα αστυνομικά μέτρα θυμίζουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

«Η Μέρκελ δεν φέρνει δώρα στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο του το CNN, τονίζοντας ότι είναι η πιο ανεπιθύμητη στην Αθήνα από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο ηγέτη. «Στα μάτια των Ελλήνων είναι η κύρια υπεύθυνη για τα δραστικά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στην Ελλάδα για να επιλύσει την κρίση χρέους της. Μάλιστα, σε διαδηλώσεις και αφίσες την έχουν εμφανίσει ως Ναζί», αναφέρει.

«Μία ταραγμένη Αθήνα εν αναμονή της Καγκελαρίου: Η Ανγκελα Μέρκελ πραγματοποιεί σήμερα μία συμβολική επίσκεψη στην χρεωμένη Ελλάδα» αναφέρει η Welt.
TAGS