Πορείες διαμαρτυρίας με τα βυτιοφόρα τους πραγματοποίησαν το πρωί βενζινοπώλες των νομών της Βόρειας Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Πιερία, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Στο Κιλκίς στην πορεία συμμετείχαν περίπου 30 από τα συνολικά 53 βυτιοφόρα, που κατέχουν τα 77 πρατήρια καυσίμων του νομού, σύμφωνα πάντα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδας κ. Μαγλουσίδη. Οι πρατηριούχοι ξεκίνησαν την πορεία τους από το κεντρικό γήπεδο του Κιλκίς και διέσχισαν όλη την πόλη, με δύο στάσεις, αφενός στην Εφορία και αφετέρου στην Αντιπεριφέρεια, όπου είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, Χρήστο Γκουντενούδη, στον οποίο και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.    

«Ήδη έχουμε υψηλούς φόρους στα καύσιμα, ακόμη και χωρίς την εξίσωση του ΕΦΚ. Οι καταναλωτές δεν αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης. Πέρυσι τέτοια εποχή είχα ήδη 25 παραγγελίες και φέτος καμία, καθώς πολλοί δεν έχουν χρήματα και άλλοι έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Η κατανάλωση υπολογίζω ότι θα πέσει φέτος κατά 70%-80%, κάτι που σημαίνει ότι θα δούμε πολλά λουκέτα στα πρατήρια του νομού, το 70% των οποίων βασίζεται στο πετρέλαιο θέρμανσης για να επιβιώσει. Ήδη πέρυσι έκλεισαν στο νομό 25 πρατήρια και φέτος, μέχρι στιγμής, άλλα επτά», σημειώνει ο κ. Μαγλουσίδης.