Με ευφάνταστα πανό, χιουμοριστικά πλακάτ, σκετσάκα που παρέπεμπαν στην.... γερμανική κατοχή, κατσαρολικά ανα χείρας που θύμιζαν διαδήλωση της Αργεντινής υποδέχτηκαν οι έλληνες πολίτες την Άνγκελα Μέρκελ. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και μαθητές που κατέβηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στην γερμανίδα Καγκελάριο.

Αν και τα συλλαλητήρια ( ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ- ΟΤΑ) ήταν πολύχρωμα, πολυδιάστατα με κοινό παρανομαστή την χιουμοριστική και ειρηνική διάθεση των διαδηλωτών, κατέληξαν... γκρίζα από τα επεισόδια και τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα. Η εικόνα των συνανταξιούχων που κρατούν κατσαρολικά και λουλούδια στην συγκέντρωση με εκείνη του αιμόφυρτου νεαρού διαδηλωτή απέχουν παρασάγκας από τις αρχικές προσδοκίες των συνδικάτων για τις σημερινές συμβολικές πορείες.

Ωστόσο, το σκετσάκι που σχεδίασαν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ- ΟΤΑ ντυμένοι Ναζί να παρελαύνουν σαν άλλοι στρατιώτες του Χίτλερ στο κέντρο της Αθήνας έδωσε άλλη νότα στη συγκέντρωση ενώ έλαβε τις καλύτερες κριτικές από τους παρεβρισκομένους. Αλησμόνητο στους συγκεντρωμένους θα μείνει βέβαια και το... happening του ξένου διαδηλωτή, που έτρεχε ολόγυμνος ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ!

Τέλος, οι εικόνες την ημέρας για το newpost.gr, είναι αναμφισβήτητα οι προετοιμασίες των ενστόλων στο Ελ. Βενιζέλος για το κόκκινο χαλί της Μέρκελ, την ώρα που την Ομόνοια... πλημμύριζαν πλακάτ πολιτών πού έγραφαν « Κακώς όρισες, Φράου Μέρκελ»!


ΑΝ.ΓΑΛ.