Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έξω από το κτήριο του Πανεπιστημίου στην οδό Ιπποκράτους, όπου και επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία, ήταν από νωρίς συγκεντρωμένοι φοιτητές και μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος,  μπλοκάροντας εν τέλει τη διαδικασία.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα αποπειραθεί να τελέσει εκ νέου εκλογές, μεθαύριο, Τετάρτη. Την ίδια μέρα είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για την Πέμπτη έχει οριστεί η εκλογική διαδικασία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αν ούτε και την Τετάρτη καταστεί εφικτή η ψηφοφορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τότε το Ίδρυμα θα καταφύγει στη μέθοδο της ηλεκτρονικής ψήφου, κάτι που ήδη εφάρμοσε με επιτυχία το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα στο ΤΕΙ Πειραιά. Το πρωί, σπουδαστές είχαν συγκεντρωθεί στο Ίδρυμα, με σκοπό να μπλοκάρουν την ψηφοφορία.