current views are: 1

21 Νοεμβρίου 2012
Δημοσίευση17:08

Περιποίηση του δέρματος τον χειμώνα

Oι χαμηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, ο αέρας και τα κλιματιστικά έχουν αρνητική επίδραση στο δέρμα.

Δημοσίευση 17:08’
αρθρο-newpost

Oι χαμηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, ο αέρας και τα κλιματιστικά έχουν αρνητική επίδραση στο δέρμα.

Oι χαμηλές θερμοκρασίες, η υγρασία, ο αέρας και τα κλιματιστικά έχουν αρνητική επίδραση στο δέρμα.
Οι έντονες καιρικές συνθήκες του χειμώνα αφυδατώνουν εξαιρετικά το δέρμα που εμφανίζει έντονη ξηρότητα και σε μερικά ευαίσθητα σημεία όπως τα χείλη και τα χέρια σκάει. Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν έντονες δυσλειτουργίες στο δέρμα όπως είναι το έκζεμα.

Για το λόγο αυτό η προστασία του δέρματος είναι το κύριο μέλημα για την καθημερινή του περιποίηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

– Η κατάλληλη ενυδατική κρέμα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς το χειμώνα. Οπότε πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στην επιλογή της κρέμας, δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ λιπαρή αλλά να περιέχει συστατικά φιλικά προς το δέρμα που να ενισχύουν τις λειτουργίες του, να διατηρούν την υγρασία του και να μην φράζουν τους πόρους. Το ίδιο ισχύει και για τις κρέμες – γαλακτώματα σώματος και χεριών.

– Στη χώρα μας το αντηλιακό είναι απαραίτητο χειμώνα – καλοκαίρι, μην το παραμελείτε ειδικά αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο. Το χειμώνα μπορείτε να φοράτε αντηλιακό με μικρό ή μεσαίο δείκτη προστασίας. Το SPF30 Protect της Symmetria είναι αντηλιακή κρέμα προσώπου και λαιμού μη λιπαρής υφής με δείκτη προστασίας SPF 30 ενάντια στις UVB και προστασία έναντι της ακτινοβολίας UVA.

– Είναι καλό να αποφεύγετε τα στυπτικά καθαριστικά και έντονα peeling προσώπου. Τα προϊόντα αυτά αφαιρούν όλο το σμήγμα από το δέρμα, που είναι απαραίτητο για την προστασία του, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι ξηρό και πολύ πιο επιρρεπές στις εξωτερικές συνθήκες. Επιλέξτε προϊόντα χωρίς αλκοόλ ή δυνατά σαπούνια.

– Αποφεύγετε τα πλένετε το πρόσωπο, τα χέρια και το σώμα σας με ζεστό νερό, πολλοί το κάνουν τον χειμώνα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τα στυπτικά καθαριστικά και peeling.

– Το δέρμα στα χείλη και στα χέρια χάνει πιο εύκολα την υγρασία του και κυρίως σε αυτά τα σημεία παρουσιάζεται έντονη ξηρότητα, ερεθισμός και κνησμός. Ενυδατώστε καθημερινά και πολλές φορές την ημέρα τις ευαίσθητες αυτές περιοχές.

– Η διαφορά θερμοκρασίας έξω με τους εσωτερικούς χώρους παίζει επίσης ρόλο στις δυσλειτουργίες του δέρματος το χειμώνα. Οπότε να αποφεύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες στους εσωτερικούς χώρους και μειώνετε όσο μπορείτε την διαφορά.

Πηγή: jenny.gr 


σχετικα αρθρα