«Πιάτσα» έξω από σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας κάνουν μικροδιακινητές ναρκωτικών προσδοκώντας να… διεγείρουν το ενδιαφέρον μαθητών για την «πραμάτεια» τους. Με κινήσεις εξαιρετικά προσεκτικές, όχι μόνο για να αποφύγουν την Αστυνομία αλλά και την προσοχή των καθηγητών και των γονιών, περιφέρονται έξω από τα κάγκελα των προαυλίων κυρίως στις ώρες των διαλειμμάτων και αναζητούν πελατεία…

Γονιός μαθητή σε μεγάλο σχολικό συγκρότημα της Πάτρας ανέφερε στο thebest.gr ότι είναι κοινό μυστικό στην σχολική κοινότητα ότι «βαποράκια» στέκονται έξω από το σχολείο όπως και ότι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού μαθητές σπεύδουν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους.

Σε άλλη περίπτωση, στο σχολικό συγκρότημα Αγίου Αλεξίου γονείς και εκπαιδευτικοί σχεδιάζουν ήδη τρόπους για το πώς θα μπορέσουν να απομακρύνουν από την περίμετρο του σχολείου ύποπτα στοιχεία που συρρέουν εκεί ενώ ενήμερη είναι εδώ και καιρό και η Αστυνομία η οποία το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει την παρουσία της σε όλο τον άξονα της Έλληνος Στρατιώτου και της οδού Αθηνών.

Στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Μαρούδα ομοίως υπάρχουν γονείς μαθητών που αναφέρουν στο thebest.gr ότι «δίδυμο» μικροδιακινητών εμφανίζεται συχνά πυκνά έξω από τα κάγκελα του σχολείου καθώς και σε άλλο σημείο που βρίσκεται κοντά στο Νεκροταφείο Αλεξιώτισσας.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι γονείς ζητούν καλύτερη αστυνόμευση των σχολείων και απομάκρυνση προσώπων που, όπως λένε, συχνά απασχολούν τις αστυνομικές αρχές, άρα είναι γνώριμα σε αυτές.

Γνωστό είναι, έχει αναφερθεί σχετικά το thebest.gr, ότι προ δεκαημέρου περίπου συνελήφθη στο Αίγιο νεαρός με μικροποσότητα ναρκωτικών η οποία προοριζόταν για μαθητές σχολείου.

Πηγή: thebest.gr
TAGS