Περισσότερα από 710 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να προσεγγίσουν φέτος το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος ΠειραιώςΓιώργο Ανωμερίτη.

Υποδεχόμενος τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου COSTA MAGICA, το πρώτο που μπήκε στο λιμάνι του Πειραιά το 2013, ο επικεφαλής του ΟΛΠ ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι ένας μοναδικός τόπος προορισμού, που παρέχει ποιότητα, ασφάλεια και διαθέτει φυσικές ομορφιές και διαχρονικό πολιτισμό». 

Το 2013, συμπλήρωσε ο κ. Ανωμερίτης, θα είναι μια ανοδική χρονιά για την κρουαζιέρα και στο λιμάνι θα υποδεχθούμε περισσότερους από 2,2 εκατ. τουρίστες. Ο Πειραιάς θα διαθέτει 11 θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων το 2013, ενώ ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας για 6 θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς (μήκους άνω των 300μ.) 

Ο ΟΛΠ έχει ήδη ανακοινώσει, στην αγορά κρουαζιέρας, ότι τα έτη 2013- 2016 θα διατηρήσει σταθερά τα τιμολόγιά του, ενώ εφαρμόζει ήδη κανονισμό και προγραμματισμό κατάπλου (Berth Allocation) και με τη συνεργασία και των εταιρειών, είναι γνωστά όλα τα δρομολόγια και οι θέσεις πρόσδεσης των κρουαζιερόπλοιων για το 2013.