Ένα 11χρονο παιδί υπηκοότητας Πακιστάν βασανίστηκε από αστυνομικό ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στην Αμυγδαλέζα, επειδή ζήτησε να πάει τουαλέτα, με αποτελέσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία, σύμφωνα με την καταγγελία της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.   
Έτσι, οι κρατούμενοι υπηκοότητας Πακιστάν αποφάσισαν να προχωρήσουν από σήμερα σε απεργία πείνας.
 
Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:   

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ  

Απεργία πείνας μετά από βασανισμό ανηλίκου από αστυνομικό στην Αμυγδαλέζα  

«Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αστυνομικός στο κρατητήριο ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα κλώτσησε στο στομάχι και τραυμάτισε τον ανήλικο κρατούμενο Τζουνέντ Σουμπεχάν, 11 χρόνων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περίθαλψη. Ο ανήλικος ζήτησε απλά να πάει στη τουαλέτα.  

Οι βασανισμοί δεν είναι μεμονωμένοι όπως καταγγέλλουν Πακιστανοί κρατούμενοι. Συχνά δέχονται ξυλοδαρμούς χωρίς κανένα λόγο από αστυνομικούς ενώ για 2 μέρες δεν τους είχαν δώσει φαγητό.

Προχώρησαν από σήμερα σε απεργία πείνας δεκαπέντε ανήλικοι κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι για τους βασανισμούς και τη χυδαία ρατσιστική αντιμετώπιση με βρισιές.   

Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που βασανίζουν τους ανήλικους κρατούμενους.

Να αφεθούν ελεύθεροι οι ανήλικοι μετανάστες, χωρίς χαρτιά και αν δοθεί άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους.  

Τη μεγάλη απάντηση θα δώσουμε με την αντιφασιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 19 Γενάρη-Αθήνα πόλη αντιφασιστική, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 14.00 και συναυλία στο Σύνταγμα στις 16.00». 


Σχετικό Θέμα: Ειδικός φρουρός ξυλοκόπησε αλλοδαπό μέσα στο Κέντρο Μεταναστών της Αμυγδαλέζας!