Προθεσμία για να απολογηθούν για την Πέμπτη και την Παρασκευή ζήτησαν και έλαβαν τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών -οι τρεις αστυνομικοί καθώς και οι υπόλοιποι από τους 27 κατηγορούμενους- που δρούσε σε Αγρίνιο, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Διαλόγους-σοκ ανάμεσα στους επίορκους αστυνομικούς και τους διακηνητές αποκαλύπτει ο κοριός της ΕΥΠ.

Έπειτα από 7 ώρες ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους οι 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα. Από αυτούς οι 8 προφυλακίστηκαν ενώ οι υπόλοιποι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


Τη «σκυτάλη» των απολογιών αναμένεται να πάρουν αύριο άλλοι 11 συλληφθέντες, μεταξύ αυτών ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, ενώ η διαδικασία των απολογιών θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας οι εννέα τελευταίοι συλληφθέντες, μεταξύ αυτών οι δύο Αλβανοί φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, που υπηρετούσε ως προϊστάμενος στη δίωξη ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 35 άτομα.


Διαλόγους - σοκ αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠΣτο μεταξύ απίστευτους διαλόγους μεταξύ των μελών της σπείρας αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ. Η παγίδευση των κινητών τηλεφώνων των τριών Αλβανών, φερόμενων ως αρχηγών της οργάνωσης, αποκάλυψε τις «συναλλαγές» με τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Από την απομαγνητοφώνηση των εκατοντάδων τηλεφωνικών συνομιλιών προέκυψε ότι οι συλληφθέντες αστυνομικοί όχι μόνο βοηθούσαν τη δράση των εμπόρων, καλύπτοντας τις παράνομες δραστηριότητές τους και παρέχοντας προστασία στη μεταφορά των ναρκωτικών, αλλά -σε κάποιες περιπτώσεις- «δωρίζοντας» ακόμη και ποσότητες ναρκωτικών απ' αυτές που είχαν κατασχέσει, αξιοποιώντας νωρίτερα πληροφορίες των κακοποιών.

Χαρακτηριστικός είναι ένας από τους διαλόγους όπου έμπορος ναρκωτικών προσπαθεί να πείσει τον αστυνομικό -που έχει συλλάβει έναν άλλο έμπορο- για το ποιο αδίκημα πρέπει να γράψει στα χαρτιά για τον κατηγορούμενο.

Για την ακρίβεια, του λέει να γράψει «για κατοχή» και όχι «για αγοραπωλησία», προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρότερη ποινή ο κατηγορούμενος.

Έμπορος ναρκωτικών: Μόνο κατοχή κάνε σε αυτούς στα χαρτιά, έτσι; Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία.

Αστυνομικός: Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε.

Έμπορος: Κατοχή, κατοχή και αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά... Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές. Αυτός που τα έχει πάρει πάνω τους, έχει πολλές δουλειές. Πες «δώσε καμιά δουλειά να φύγεις», πες «να φύγεις από τον ανακριτή».

Αστυνομικός:Εντάξει. Καλά, καλά λέω.


Σε άλλη περίπτωση αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση και αποκαλείται με το ψευδώνυμο «Μαύρος», συζητάει με έτερο «ηγετικό» στέλεχος του κυκλώματος, 34 ετών, και εμφανίζεται πρόθυμος να παράσχει κάλυψη μαζί με το «συνεργείο» του κατά τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών αμέσως μετά την εισαγωγή της από το τελωνείο στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.

Αστυνομικός: «Άρχοντα να σε πάρω εγώ το απόγευμα από άλλο τηλέφωνο».

34χρονος: «Όχι …θέλω να μου δώσεις μία καραντί με τα παιδιά μέχρι από το Τελωνείο μέχρι κάτω με το τέτοιο και με τι λεφτά. Τώρα απαντάμε ή παίρνουν άλλο συνεργείο».

Αστυνομικός: «Θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο το απόγευμα, Τώρα δεν μπορώ». (αντιλαμβανόμενος ότι η συνομιλία του παρακολουθείται).

 

 

TAGS