Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Ζακύνθου, με τις διωκτικές αρχές του νησιού να βρίσκονται κοντά στη σύλληψή τους.
Στη διάρκεια της ληστείας, που έγινε την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου το απόγευμα, αφαιρέθηκαν με την απειλή πιστολιού κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας περίπου 70.000 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και αναζητούνται, δύο κάτοικοι Ζακύνθου, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 27 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου προέκυψε ότι οι δράστες, την περασμένη Παρασκευή, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο, απείλησαν με πιστόλι τον 61χρονο ιδιοκτήτη, έσπασαν με λοστό τη τζαμαρία και αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος κοσμήματα και χρυσαφικά. Στη συνέχεια, διέφυγαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε εγκαταλειμμένη από τους αστυνομικούς σε δασική περιοχή στα περίχωρα της πόλης.

Από έρευνες που ακολούθησαν, στο επιβατικό αυτοκίνητο του 27χρονου και στην οικία των δύο δραστών, βρέθηκαν τα ρούχα και τα υπόλοιπα εξαρτήματα, με τα οποία ήταν εφοδιασμένοι κατά τη διάπραξη της ληστείας, όπως ζακέτες, τσάντα ώμου και κουκούλες, καθώς επίσης και τα πλαστικά μέρη της δίκυκλης μοτοσικλέτας, με την οποία είχαν διαφύγει.

Επίσης, βρέθηκαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, χωρίς άδεια και ένα μαχαίρι με συνολικό μήκος 21 εκατοστών.