Με ποσό που ανέρχεται σε περίπου ένα εκατ. ευρώ βρέθηκε υπάλληλος της Πολεοδομίας σε τουριστική πόλη της Πελοποννήσου, αν και δήλωνε πολύ χαμηλά εισοδήματα στην εφορία, έπειτα από έρευνα του ΣΔΟΕ.

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερεύνησε την υπόθεση, έπειτα από καταγγελίες δημοτών της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη Πολεοδομία, καταγγελίες που έφτασαν μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού, όπως μετέδωσε το Mega.

Έπειτα από κατεπείγοντα έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, βρέθηκε στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ, το ο υπάλληλος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Όπως ισχυρίστηκε, μεγάλο μέρος των χρημάτων προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του.

Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Όπως αποκαλύφθηκε όμως από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την Πολεοδομία.


Το πόρισμα του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος παρενέβη άμεσα και άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο, ενώ έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει ποινική αγωγή για αδικαιολόγητο πόθεν έσχες.


Πάντως, όπως εκτιμούν στο ΣΔΟΕ, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου, γι' αυτό και πραγματοποιούν ελέγχους και για άλλους υπαλλήλους της πολεοδομίας που αναφέρονται στις καταγγελίες των δημοτών.