Εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας στα Χανιά, με στόχο να «χτυπηθεί» το παραεμπόριο που αποτελεί πληγή για την τοπική οικονομία.  
Η δημοτική αστυνομία προχώρησε σε κατασχέσεις 405 τεμαχίων προϊόντων παραεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων όπως η πλατεία της δημοτικής αγοράς, η πλατεία 1866, η οδός Μουσούρων, η οδός Γιαμπουδάκη, και η οδός Εφέδρων Πολεμιστών.

Τα περισσότερα είδη που κατασχέθηκαν ήταν γυαλιά ηλίου και οράσεως, αναπτήρες, ρολόγια χειρός, παιχνίδια, διάφορα μικροαντικείμενα (φορτιστές- θήκες κινητών, μαντήλια, μπρελόκ, διακοσμητικά, είδη ένδυσης ) καθώς και ορειβατικά μπαστούνια.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανούσο Λιονάκη, «η πώληση προϊόντων παραεμπορίου, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τις νόμιμες εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα , αποτελεί "πληγή" για την τοπική οικονομία και για το λόγο αυτό ο δήμος Χανίων μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά τους συνεχείς ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου, το οποίο απειλεί τη βιωσιμότητα των νόμιμων επιχειρήσεων του Δήμου μας και στερεί από το ελληνικό κράτος σημαντικά έσοδα».
TAGS