Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί, ο αξιωματικός της δίωξης ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Προσωρινά κρατούμενοι είναι και οι δύο Αλβανοί, φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς επίσης άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί τους που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον τη δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.

Αλλοι δύο κατηγορούμενοι, στους οποίους αποδόθηκαν περιφερειακοί ρόλοι, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έτσι, έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των συνολικά 35 συλληφθέντων για την υπόθεση. Από το σύνολο των συλληφθέντων προφυλακίστηκαν 21 κατηγορούμενοι - μεταξύ αυτών και οι τρεις αστυνομικοί - ενώ άλλοι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


Για σκευωρία μιλούν οι δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα


Για σκευωρία σε βάρος τους έκαναν λόγο απολογούμενοι ενώπιον της Δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για συμμετοχή στο κύκλωμα ναρκωτικών.

Πρόκειται για τον διοικητή του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου και τον αρχιφύλακα της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Σε ερώτηση της ανακρίτριας για τις «συναλλαγές» που κατηγορούνται ότι είχαν με τους τρεις Αλβανούς φερόμενους ως «αρχηγούς» της οργάνωσης, υποστήριξαν ότι η όποια «συνεργασία» αφορούσε την προσπάθεια άντλησης πληροφοριών για τη δράση -και εν τέλει- εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Πιο ειδικά, ο αξιωματικός από το Βόλο -που κατά την είσοδο του στο γραφείο της ανακρίτριας χειροκροτήθηκε από συναδέλφους της Υπηρεσίας του που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο πλευρό του- φέρεται να είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτονται, αμφισβητώντας ευθέως τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Μάλιστα, δια του συνηγόρου του, φέρεται να έθεσε θέμα ακυρότητας των τηλεφωνικών συνομιλιών, κάνοντας λόγο για «αλλοίωση» και «συρραφή» συνδιαλέξεων. Για αυτό το λόγο κατέθεσε μήνυση ζητώντας να διωχθεί ποινικά ο αστυνομικός που έκανε την απομαγνητοφώνηση, που, επιπλέον, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, συμμετείχε προανακριτικά στις έρευνες για τη εξάρθρωση του κυκλώματος.

Από την πλευρά του, ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απολογούμενος φέρεται να είπε ότι όλες οι συνομιλίες που είχε με τους Αλβανούς εμπόρους ήταν σε γνώση της Υπηρεσίας τους κι ότι αυτές αφορούσαν το «ξεσκέπασμα» κυκλωμάτων ναρκωτικών, ενώ αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τους Αλβανούς.

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκαν επίσης οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί που κατηγορούνται, μαζί με έναν ακόμη συμπατριώτη τους που διαφεύγει τη σύλληψη, ότι «διηύθυναν» την οργάνωση. Κατά τις ολιγόλεπτες απολογίες τους αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας επικαλέστηκε την τοξικομανία του, ενώ ο δεύτερος επιφυλάχθηκε να δώσει νέα απολογία εφόσον κριθεί αυτό απαραίτητο, διότι η συνήγορος του ανέλαβε μόλις χθες την υπόθεση και δεν πρόλαβε να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία.