Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία και άλλα εννέα αναζητούνται, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο καταυλισμό Ρομά στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.
Ταυτόχρονα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Αιτωλικό, για να αποτρέψουν πιθανή πρόκληση νέων επεισοδίων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 70 κάτοικοι του Αιτωλικού, μερικοί εκ των όποιων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν ξύλα, κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς τον καταυλισμό των Ρομά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ομάδα των ατόμων αυτών προξένησε υλικές ζημιές και έβαλε φωτιά σε τέσσερα οχήματα και έξι άδεια παραπήγματα. Αφορμή για την επίθεση υπήρξε, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, επεισόδιο που είχε σημειωθεί λίγη ώρα νωρίτερα, μεταξύ δύο κατοίκων και δυο Ρομά του Αιτωλικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας 24χρονος.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από τον καταυλισμό των Ρομά στο Αιτωλικό, και είχαν γίνει και πάλι συλλήψεις και τραυματισμοί. Μάλιστα μετά τα επεισόδια του περασμένου Αυγούστου, ο δήμος Μεσολογγίου είχε προχωρήσει στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων Ρομά.