Το έντονο ενδιαφέρον των εισαγγελέων και δικαστών που ερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ συγκεντρώνει ο λογαριασμός που ανήκε στον Ανδρέα Ρωσσώνη, σύζυγο εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο λογαριασμός άνοιξε το 2005 στην HSBC και έκλεισε μέσα σε μόλις.... 5 ώρες! Όπως αναφέρει η Realnews, αν και είναι σύνηθες ένας λογαριασμός να έχει τόσο μικρή διάρκεια ζωής σε κάποιο φορολογικό παράδεισο, δεν είναι το ίδιο όταν έχουμε να κάνουμε με υποκατάστημα μιας τόσο μεγάλης τράπεζας.

Ο Ανδρέας Ρωσσώνης, από τη δεκαετία του 80' αντιπροσωπεύει διάφορους ιταλικούς οίκους αμυντικών συστημάτων, ενώ το 2001 μαζί με συνεργάτη του συνέστησαν Ανώνυμη Εταιρεία κερδίζοντας διαγωνισμούς και εξοπλίζοντας πλοία του Πολεμικού Ναυτικού με ιταλικά πυροβόλα.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ερευνούν όλους τους φακέλους σχετικά με τον συγκεκριμένο λογαριασμό, αλλά και αυτόν που διατηρούσε η έτερη ξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη, με τον σύζυγό της Συμεών Σικιαρίδη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο λογαριασμός του Σικιαρίδη μέχρι την ημέρα που έγινε η υποκλοπή, είχε υπόλοιπο 1,22 εκατομμύρια δολάρια.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι για να υπάρξουν σαφή συμπεράσματα, θα πρέπει η Ελβετία να δώσει στις ελληνικές αρχές τις αναλυτικές κινήσεις των λογαριασμών, αφού προηγηθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής. Ωστόσο, είναι πιθανό οι ελβετικές αρχές να μη συνεργαστούν, καθώς θεωρούν τη λίστα προϊόν υποκλοπής.

Η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης, που εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα, κλήθηκαν από τους Εισαγγελείς για εξηγήσεις με την ιδιότητα των ύποπτων για την διάπραξη συνολικά πέντε αδικημάτων. Αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.