Μετά από έναν απελπιστικό Δεκέμβρη, οι έμποροι της χώρας θα προσπαθήσουν να πάρουν τη ρεβάνς στις χειμερινές εκπτώσεις όπου θα διαθέσουν τα εμπορεύματα τους στη μισή τιμή.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπορικών συλλόγων, οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Φεβρουαρίου θα χαρακτηρίζονται από τις γενναίες μειώσεις τιμών, κάτι που ήδη έχει γίνει αισθητό από τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες, οι οποίες προηγούνται της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.

Έτσι, αναμένεται πως οι εκπτώσεις θα είναι εμπροσθοβαρείς και ότι άμεσα θα ισχύσουν μειώσεις τιμών άνω του 50%.

Προς το τέλος της εκπτωτικής περιόδου εκτιμάται ότι τα ποσοστά έκπτωσης θα φτάσουν ακόμη και το 80%, όπως συμβαίνει παραδοσιακά.

Παράλληλα, οι έμποροι θα προχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες σε επίσημο διάλογο με το υπουργείο Ανάπτυξης για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την κυριακάτικη αργία, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών.

Η πρόταση, που έχει υποβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης για τις εκπτώσεις, είναι να επεκταθούν σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές ζώνες μέσα στο έτος.

Έτσι, οι χειμερινές εκπτώσεις προτείνεται να ξεκινούν κάθε πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου και οι καλοκαιρινές κάθε πρώτο Σάββατο του Ιουλίου και να διαρκούν έως και έξι εβδομάδες.

Τέλος, προτείνεται να θεσμοθετηθούν δύο ενδιάμεσα εκπτωτικά δεκαήμερα την άνοιξη και το φθινόπωρο (Μάιο και Νοέμβριο).