Σε κλοιό χιονιά βρίσκονται από το μεσημέρι οι ορεινές περιοχές στην Κρήτη με τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ανοίξουν τους κεντρικούς δρόμους και να απεγκλωβίσουν εκδρομείς, ειδικά στο οροπέδιο του Ομαλού Χανίων και στα Ανώγεια Ρεθύμνου.


Στον Ομαλό η χιονόπτωση είναι σφοδρή με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος Λάκκοι – Ομαλός, ενώ παρέες εκδρομέων που δεν πρόλαβαν να φύγουν έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στα μηχανήματα που εργάζονται μέχρι και αυτή την ώρα για την διάνοιξή του.

Πάντως όλοι είναι ασφαλείς και παραμένουν στις ταβέρνες της περιοχής περιμένοντας τις εξελίξεις.

Στα Ανώγεια, επίσης από το μεσημέρι ξεκίνησε η χιονόπτωση και δημιουργήθηκαν προβλήματα με τους εκδρομείς.

Όπως γράφει η «Ανωγή» ένα αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε στην θέση Αγία Μαρίνα με 4 επιβάτες οι οποίοι τελικά απεγκλωβίστηκαν από τζιπάκι του δήμου και από ένα όχημα Unimog.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη μηχάνημα του Δήμου θα ρίχνει αλάτι στον δρόμο ενώ τρια εκχιονιστικά μηχανήματα είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση για να ανοιχτούν οι δρόμοι.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο χιονιάς στα ορεινά της Κρήτης θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας που ξεκινά αύριο με ασθενείς ή πιό ισχυρές χιονοπτώσεις.


Πηγή: flashnews.gr