Επανεξελέγη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γιώργος Πιτσούλης, κατά την διάρκεια της αποψινής ειδικής συνεδρίασης του σώματος για την εκλογή νέου Προεδρείου, στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Μανόλης Παπαδάκης, και γραμματέας ο Κώστας Γύπαρης.

Για την εκλογή νέου προέδρου, ψήφισαν 48 περιφερειακοί σύμβουλοι και ο Γιώργος Πιτσούλης έλαβε 43 ψήφους, υπήρξαν 5 λευκά ψηφοδέλτια, και 3 ήταν απόντες.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να υπηρετώ από αυτή την θέση ευθύνης την Περιφέρεια Κρήτης. Τα δύο χρόνια που πέρασαν, το Περιφερειακό Συμβούλιο με υποδειγματική λειτουργία, και σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Κρήτης κατάφερε να ενώσει και να κάνει δυνατή τη φωνή της Κρήτης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ υπήρξε σταυροδρόμι ανάπτυξης για το νησί μας», ανέφερε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης .

Ακόμη ο κ. Πιτσούλης τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης θα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς να εργάζεται, και προσεχώς στο Σώμα πρόκειται να έρθουν θέματα που έχουν ωριμάσει, και αφορούν μεγάλα ζητήματα της Κρήτης που θα βρουν το δρόμο τους.

Εξ άλλου ο Δημήτρης Καρατζάνης επανεξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου με 33 ψήφους υπέρ και 12 λευκά, κατά τη σημερινή διαδικασία στη Λότζια.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Μαρίζα Τζιράκη ενώ η Μαρία Λαγκωνάκη στη θέση της γραμματέως.