Σε καλή κατάσταση, αλλά ιδιαίτερα καταπονημένος, καθώς πέρασε όλο το βράδυ κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, βρέθηκε ο ορειβάτης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κοζάνης που αγνοούνταν από χθες στα Πιέρια Όρη.

Τον ορειβάτη βρήκαν δύο μέλη του Παραρτήματος Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Καταφύγιο της Αβδέλλας.

Οι διασώστες και η  Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούσαν όλο το βράδυ υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και έπειτα από πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν να εντοπίσουν σήμερα το πρωί τον 54χρονο ορειβάτη.

Ο ορειβάτης, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης, απομακρύνθηκε την Κυριακή από τα άλλα μέλη του Συλλόγου στο χωριό Καταφύγι με κατεύθυνση προς το καταφύγιο της Αβδέλλας, ενώ την τελευταία φορά που επικοινώνησε βρισκόταν στην περιοχή Κατσαρέσκα, σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων.

Όπως έγινε γνωστό, ο αγνοούμενος είναι έμπειρος ορειβάτης και είχε μαζί του όλο τον απαραίτητο χειμερινό ορειβατικό εξοπλισμό.
Τα σωστικά συνεργεία «χτένισαν» την περιοχή κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, της περιορισμένης ορατότητας, αλλά και του χιονιού που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή.
Στις έρευνες συμμετείχαν εκτός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άνδρες της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, εθελοντές ορειβάτες